Näojooga: vananemisvastane trenn näole

Dieedil ja treeningul on tohutu mõju meie välimusele. Niisiis, nii nagu me treenime oma keha, et püsida vormis, on oluline töötada ka oma näolihaste kallal. Näojooga regulaarne praktiseerimine aitab tõestatult vananemise vastu, parandab naha struktuuri, kvaliteeti ja hoiab ära selle lõtvumise. Näojooga on jada erinevaid harjutusi, mis lubavad sinu näole teha seda, mida jooga suudab teha kere jaoks - lõdvestada ja toniseerida lihaseid.

 

näojooga harjutused

 

Näolihased ei erine üldse ülejäänud kere lihastest. Näos on üle 50 erineva lihase, millest kõiki igapäevaselt ei kasutata. Lihaste passiivsus muudab naha lõdvaks ja toob kaasa enneaegse vananemise. Kuna näo vananemine on osaliselt tingitud lihaste toonuse kadumisest, siis võib näojooga rutiinile pühendumisel muuta kogu nägu tugevamaks ja nooruslikumaks.  

 

Miks tekivad kortsud?

Näolihaste lõdvestamine on oluline osa igapäevasest enesehooldusrutiinist, mis saab aidata vähendada või ennetada ebameeldivaid kortse ning säilitada nooruslikku ja säravat välimust. Erinevate näolihaste teadlik lõdvestamine, eriti nendes piirkondades, kus kipume koguma pinget nagu lõualuu, kulmud ja otsmik, saab lõdvestamine olla tõhus meetod kortsude sügavuse vähendamiseks.

Kuigi meie näolihased ei saa samamoodi treenida nagu keha teised lihased jõusaalis seda teevad, saame siiski teha teadlikke harjutusi nende tugevdamiseks ja toniseerimiseks. Näiteks õrna survet avaldades või teatud näoilmeid tehes saame aktiveerida ja treenida olulisi lihaseid. See saab sind aidata mitte ainult olemasolevate kortsude vähendamiseks, vaid ka nende tekke ennetamiseks.

Näojooga on üks viis, kuidas õppida lihaseid teadlikumalt kasutama ning neid igal soovitud ajal lõdvestama. Näojooga harjutused keskenduvad erinevatele näo- ja kaelapiirkondadele ning aitavad neid lõdvestada ja toniseerida. Näojooga harjutused võivad hõlmata endas lõdvestunud hingamist, õrna massaaži kasutamist või spetsiaalseid näoliigutusi, mis aitavad pinget vabastada.

On oluline märkida, et kuigi mõned kortsud on seotud vananemisega ja on loomulik osa meie nahaprotsessist, võivad teised tekkida meie igapäevaste harjumuste tagajärjel. Näiteks kipuvad inimesed pingutama teatud näolihaseid teadmatult või harjumusest, mis võib aja jooksul põhjustada kortsude teket. Üks levinud näide sellest on nn. kurjusekorts, mis tekib kulmupiirkonna pingutamisest.

Seega võib teadlikkus näolihaste lõdvestamisest ja õigetest harjumustest nende kasutamisel olla võtmetähtsusega kortsude vähendamisel ja nende tekkimise ennetamisel.

Näojooga koosneb neljast osast:

  • Lihsaste treenimine,
  • Pinge lõdvestamine,
  • Kehahoid,
  • Harjumuste mõju.

 

Näojooga - mitu korda nädalas võiks treenida?

Näojooga on kaasaegne lähenemine, mis on võitnud üha enam populaarsust, pakkudes alternatiivi traditsioonilistele iluprotseduuridele nagu Botox või täitesüstid. See mitte ainult ei aita tugevdada konkreetseid näolihaseid, vaid toob kaasa ka pringima ja säravama naha ilma invasiivsete protseduuridega kaasnevate riskide ja kuludeta.

Üks suurimaid eeliseid näojooga puhul on selle kättesaadavus ja taskukohasus. Selle asemel, et kulutada suuri summasid iluoperatsioonidele või korduvatele süstidele, võib vaid 10 minutit päevas pühendada näojoogale. See sobib suurepäraselt ka neile, kes on hõivatud ja kellel napib aega, kuna isegi lühikeste sessioonide korrapärane praktiseerimine saab tuua märgatavaid tulemusi.

Näojooga ei vaja spetsiaalset varustust ega suuri ruume, seega saab seda hõlpsasti lisada igapäevase rutiini osaks. Lihtsad harjutused on kättesaadavad igal pool ja igal ajal ning neid saab teha isegi mõne muu tegevuse kõrvalt, näiteks enne magamaminekut või hommikul duši all olles.

Vanus ei ole takistuseks näojooga harrastamisel - see on mõeldud kõigile, olenemata vanusest või soost. Regulaarsel praktiseerimisel võib näha märgatavaid muutusi naha seisundis ja üldises välimuses, mis toob kaasa suurema enesekindluse ja rahulolu oma välimusega. 

Kuidas näeb näojooga tulemusi?

Alati tuleks enne näojoogaga alustamist teha näost pildid, sest nii on hea enda arengut jälgida ning motivatsiooni hoida. Oluline on regulaarne ja pidev treening. Alustada võiks 5-10 minutit päevas ja seda vähemalt 3 kuud järjest. Kindlasti tee enda näost enne alustamist pildid ning jätka regulaarsete fotode tegemist. Nii on hea arengut jälgida.

 

  • 1 nädala möödudes: nägu on toonuses, märkad naha kvaliteedi paranemist.
  • 1 kuu möödudes: regulaarselt näojoogaga tegemist võid eeldada, et väiksemad peened jooned vähenevad. Lisaks kumab nahk ilusa säraga.
  • 6 kuu möödudes: harrastades regulaarset näojoogat 6 või enam kuud, näed oma nägu täielikult pingul, paiksed ilmejooned on vähenenud, silmaalused kotid väiksemad ja jooned võivad väheneda suisa kuni 80%. Märkimisväärne muutus naha elastsuses ja jumes.

 

näojooga

 

Kui ise ei oska või ei jaksa või näojooga harjutused tunduvad keerulised?

Oleme loonud 4-nädalase e-kursuse: "10x nooremaks kirurgilise sekkumiseta", mida jälgides võtad läbi erinevad näopiirkonnad ja nii saad ise endale sobiva näojooga seeria nädala lõpuks kokku panna. 

Näojooga huvilisena võiksid tuge leida alustaja kompektist, jadeiidist näorullikust, niisutav angervaksa näoõlist ja loomulikult näojooga kaartidest. Kaardid on müügil ka igas hästi varustatud Apollo või Rahva Raamatu poodides.

 

näojooga kaardid

 

Meil on pidevalt kiire ja tempo justkui vanemaks saades võtab aina tuure üles. Kõiki häid ja kasulikke hommiku- või õhturutiine ühte tegusasse päeva mahutada tundub üha keerukam. Ole mureta, lahendasime ühe harjumuse päevakavasse paneku peavalu. Hoolitse näo eest kaartide abil.

Kaardid teevad harjutuste sooritamise eriliselt lihtsaks. Ideaalne viis harjutamiseks on võtta pakist üks kaart ja asetada see nähtavale kohale. Sobiv paik on näiteks külmik, arvutilaud, esikukapp - iga koht, millest sa möödud päeva jooksul mitu korda. Idee seisneb selles, et igakord, kui liigud sealt mööda, siis teed ka harjutuse ära. See omakorda tagab, et kordaksid harjutust mitu korda päevas lühikeste kordustega ning ise ei pea selle jaoks eraldi aega leidma. Järgmisel päeval vahetad kaardi uue vastu. Kuu möödudes segad paki läbi ja lähebki uus ring. Segamine ja vahetamine tagab selle, et lihased ei harjuks liialt ära. 

Tahad päriselt pühenduda - loomuliku ilu klubi ootab sind

Oled ehk märganud, et su näonahk vajab vanuse tõustes rohkem tähelepanu. Kas soovid leida efektiivseid meetodeid kortsude vähendamiseks, lihasliikuvuse parandamiseks ja naha elastsuse suurendamiseks?

Loomuliku Ilu klubi pakub sulle võimalust leida nendele muredele lahendusi ja avastada omaenda ilu potentsiaali. Me ei keskendu ainult naha pinnale, vaid uurime ka selle all peituvaid lihaseid ja lümfisüsteemi. See virtuaalklubi sisaldab endas mitusada minutit näojooga koolitust. Meie eksklusiivsed näojooga harjutused ja tehnikad on loodud selleks, et tugevdada näolihaseid, parandada verevarustust ning vähendada pingeid ja kortsukesi. Tule meiega teekonnale ja avasta, kuidas taasavastada loomulik sära oma näol!

 

Jäta kommentaar

Pane tähele, et kommentaarid tuleb enne avaldamist moderaatori poolt heaks kiita.