Ravimtaimed, mis peaksid sügisele vastu minnes olema kindlasti koduapteegis

Ravimtaimed toetavad organismi igal aastaajal. Elame keerulises maailmas, milles justkui inimese enda immuunsuse olemasolu on unustusse vajunud. Immuunsuse ülesanne on tagada organismile stabiilne sisekeskkond ning eristada oma võõrast. Tervis ei sõltu ainult sellest, mis me täna teeme ja valime, vaid ka sellest, mida tegime eile, eelmine nädal ja eelmine kuu. Hea tervis on meie elustiili osa.

 

Ravimtaimed

 

Miks on Eesti marjad olulised?

Sel aastal on kõik umbes kaks nädalat nihkes, sest meil lihtsalt on olnud kuum suvi. Selle tagajärjel on marjad väiksemad ning luuviljaliste saak jääb kesiseks.
Kõik Eesti marjad nagu sõstrad, tikrid, arooniad, pihlakad, mustikad on meile suurepärased vitamiinide ja mineraalide allikad. Neid võib ka külmutada, kuid eelistada tuleks terveid marju vähese suhkruga. Nii saab suhkru hiljem lihtsa vaevaga maha pesta ja marja ilma lisadeta tarbida. Kindlasti on tore teha ise moosi, aga marjade kuumutamisel kaob sealt kõik tervislik. 

 

Ravimtaimed, mis peaksid kõigil kapis olema

  • Meliss - suurepärane rahustava toimega taim.
  • Piparmünti - on hea õhtune rahustaja, kui teha lahja tee, kuid kange tee puhul see hoopis ergutab ja sobib kohvi asemele.
  • Põldosi - näojooga sõprade lemmik, sest aitab kehal kollageeni toota.
  • Kadakamarjad - vanarahvas juba rääkis, et iga päev paar kadakamarja ära süüa, siis ei ole vaja ühtegi lisa vitamiini. 
  • Raudrohi - üks parimaid köha leevendajaid.
  • Naistepuna - looduslik antidepressant, naistepunaõli leevendab isegi närvikahjustusi.
  • Nõmm-liivatee - paneb higistama ja väljutab kehast vett.
  • Pune - aitab külmetuse ja kurguvalu korra, lisades toidule toetab seedimist.
  • Põdrakanep - meeste taim, aitab 99 tõve vastu.
  • Angervaks - naiste taim, looduslik aspiriin.

 

taimetee

 

Tee valmistamisel ei tohi ravimtaimed saada keeva veega üle kallatud – vesi peab olema läbi keedetud, kuid seejärel veidi jahutatud. Samuti tuleb jälgida tee tõmbamise aega, et tavaline joogitee ei läheks üle tõmmiseks. Eelistada võiks 3-5 minutit. Ravimise puhul lase kindlasti tõmmata 15-20 minutit.

 

Kuivatatud taimi säilitatakse õhukindlates anumates, pimedas ja kuivas ruumis. Soovituslikult tihendiga klaaspurgis.

 

Immuunsust saad toetada ka läbi hapendatud toitude nagu kimchi, hapukapsas, köögiviljad varustavad organismi heade bakteritega. Hapendada saab ka taimi nt. karulauku, naati, võilille. Lase loovus valla! Sobib mõnusaks salatiks pea iga toidu kõrvale. Sinu keha on sulle tänulik, sest lisaks põletiku vähendamisele, saab ka immuunsus tuge.

Sügis-talvisel perioodil on tihti jahe või suisa käed, jalad külmetavad. Sel juhul võiks panna teele hulka ingverit või apteegitilli. Mõlemad on soojendava toimega.

Lihtne viis organismi puhastamine läbi teha

Immuunsust toetab, kui organismi vähemalt 1 kord aastas puhastada. Tervisevalem: organismi puhastus, loovus, kohalolu on 7päevane virtuaalkursus, mille jooksul puhastame ära kõik energiakeskused ning selle tulemusena jõuad sügavamate taipamisteni iseendas. Terve nädala toetavad sind erinevad joogaseeriad, smuutid, värviteraapia ja hingamispraktikad. Loomulikult ei puudu ka ravimtaimed kui maagilised abilised. See on üks mõnus organismi puhastamine ja selle juures ei pea end üldse näljutama. Nädala lõppedes tunned end energilisemalt ning sinu ainevahetus on kiirenenud! Alusta kergema enesetunde loomisega juba täna.

Jäta kommentaar

Pane tähele, et kommentaarid tuleb enne avaldamist moderaatori poolt heaks kiita.