3 põhjust, miks kasutada iluprotseduurides mesilasvaha

Mesilasvaha on nahahooldustoodete turul üks alahinnatumaid koostisosi. Näeme seda sageli, kuid paljud tarbijad ja isegi nahahooldusettevõtted ei tea, et mesilasvaha on võimas mitmeotstarbeline nahahoolduse koostisosa. Vaha võib heades tingimustes säilida tuhandeid aastaid.

Mesilasvaha on saadus, mis on valmistatud töömesilaste vahanäärmete eritisest. Õietolmu segunemine kärjevahasse muudab algselt valge vaha meile tuttavalt kollaseks või pruunikaks. Juhul, kui oled mee või õietolmu vastu allergiline, siis suure tõenäosusega ei sobi sulle ka vahaga tooted.

Kolm peamist põhjust, miks eelistada mesilasvaha oma iluprotseduurides on sinu ees.

 

 mesilasvaha

 

1. Tundliku naha tugi

Mesilasvaha kasutamisel on mitmeid häid põhjuseid, miks seda on nahal kasutatud juba Vana-Egiptuse aegadest. Ajalooliselt on seda kasutatud küll peamiselt põletuste ja haavade raviks, kuid imelisi omadusi on tal veelgi. Ainuüksi mesilasvaha koostis on imetlusväärne, seal on rohkem kui 300 koostisainet.

Mesilasvaha teeb nahaga imesid, sest on põletikuvastane ja antibakteriaalne, mis muudab selle suurepäraseks kõikidele nahatüüpidele ja igas vanuses inimestele, kuid on eriti kasulik tundlikule nahale. Soodustab naha taastumist ja rahustab sügelust või nahaärritust. Kuiva või ketendava naha parim sõber.

Juustes kasutatav mesilasvaha toidab, hooldab ja pehmendab juukseotsi, suurendades samal ajal juuste läiget.

 

2. Mesilasvaha ja naha niisutamine

Mesilasvaha on suurepärane viis naha niisutamiseks, seda leidub mitmetes nahahooldustoodetes ja kosmeetikas. Eriliselt efektiivne, sest kaitseb külma ja tuule eest. Vaha aitab kaitsta ja parandada karedat, kuiva või lõhenenud nahka, kuna suudab niiskust lukustada. Lisaks sellele, et tegemist on naturaalse niisutajaga, mis toidab nahka, võid mesilasvaha tooteid kasutada iga päev.

Mesilasvaha moodustab nahapinnale loomuliku barjääri, kaitstes nii nahka keskkonnaärritajate ja karmi ilmastiku eest. Mesilasvaha on erakordne, kuna selle kõige juures laseb nahal hingata ja ei ummista poore. See looduslik barjäär hoiab lisaks ära vedeliku kao, hoides naha pehme ja pikalt niisutatud.

Vahal on ka rikkalik A-vitamiini sisaldus ja pehmendavad omadused, mis aitavad kaasa rakkude taastamisele. Tänu A-vitamiini sisaldusele leevendab vaha peeneid joonekesi näol või kehal. Näiteks retinooli tooted, mis aitavad kiirendada rakkude vahetust ja stimuleerivad kollageeni tootmist, on kõik saadud A-vitamiinist.

Hea abiline nohuse ninaaluse parandamiseks ning päikesepõletuse leevenduseks. 

 

 mesilasvaha salv

 

3. Nahahaiguste leevendamine

Tänu oma antibakteriaalsetele omadustele on mesilasvaha pikka aega kasutatud nahaprobleemide korral, parandamaks naha tekstuuri ja seisundit. Tänapäeval kasutatakse mesilasvaha just teatud nahahaiguste nagu näiteks psoriaasi ja ekseemi (dermatiidi) sümptomite leevendamiseks. 2018. aasta uuring näitas kinnitas, et looduslikud tooted olid tundliku naha hooldamisel palju paremad kui sünteetiliste koostisosadega nahahooldustooted. Looduslikud tooted vähendasid nahaärrituse tõenäosust ja leevendasid punetust. 

Mesilasvaha on üks parimaid nahka pehmendavaid koostisosi, mis lisaks suurendab naha elastsust ja rahustab punetavat pinda. Tänu oma  põletikuvastastele omadustele aitab vaha võidelda akne vastu.

Mesilasvaha on suurepärane valik paljude nahahaiguste korral. Mee, mesilasvaha ja oliiviõli segu on kasulik mähkmedermatiidi, psoriaasi ja ekseemi ravis. Uuringud kinnitavad, et mesi ja mee segud võivad pärssida nende bakterite kasvu, mis mõjutavad nahka ja põhjustavad nahahaiguseid. Mesilasvaha puhastab naha haigustekitajatest, võimaldades sellel taas terveneda.

 

looduslik näokreem

 

Proovi ka meie nahaprobleemide leevendajat Curetik või näopalsamit Happik. Mõlemad toidavad nahka ja pakuvad sügavat niisutust ning seda igal aastaajal. Naturaalsed loodustooted sobivad nii naistele, meestele kui ka lastele.

Jäta kommentaar

Pane tähele, et kommentaarid tuleb enne avaldamist moderaatori poolt heaks kiita.