4 nippi, kuidas ilma meigita hea välja näha

Elame huvitaval ajal, kus loomulikkus on täiesti tahaplaanile jäänud. Üha vingemaid telefone ja kaameraid luuakse, et pildid tuleks selgemad ning säravamad. Sinna juurde fototöötlus ja filtrid, mis omakorda toetab illusiooni loomist nagu kõik, mida sotsiaalmeedia kajastab on reaalsus. Kas seda maailma toidab hirm saada hinnanguid ja mitte teistele meeldida või on põhjuseks midagi muud?

 

 looduskosmeetika

 

 

Uuringud näitavad, et naiste meigi kandmisel on peamine põhjus olla märgatavalt atraktiivsemad ja enesekindlamad. 44 protsenti naistest usuvad, et kui nad näitavad oma loomulikku nägu, siis neid koheldakse erinevalt. On tõestatud, et meik parandab naiste välimust, muutes nad teiste silmis atraktiivsemaks. Kontrastidega manipuleerimine silmade ja huultega ümbruses on peamine põhjus, miks meik mõjutab inimese atraktiivsust.

Sinu suhe meigiga peaks igapäeva elule kasu tooma, mitte seda kahjustama.  Kõik sõltub sellest, mis paneb sind kõige ilusamalt ja mugavamalt tundma. Juhul, kui soovid kasutada jumestustooteid, siis eelistada võiks ikka looduslikku.

Keemiat täis toode võib küll anda kiirelt hetkes tulemuse, kuid pikaajalisel kasutamisel on hoopis kehale kahjustavad mõjud. Bostonis Tuftsi ülikooli teadlaste poolt 2008. aastal tehtud uuring tuvastas seose huulepulka kandvate naiste ja luupuse esinemissageduse vahel. Luupus on tõsine autoimmuunhaigus, mis põhjustab keha erinevates kudedes põletikku. Immuunsüsteem ründab kogemata terveid rakke ja see võib potentsiaalselt kahjustada paljusid kehaosi, sealhulgas nahka ja organeid. Teadlased usuvad, et selle põhjuseks on huulepulgas leiduvad kemikaalid, sealhulgas ftalaadid, sünteetilised värvained ja säilitusaine BHA. Kui valid huulepulga kandmise, siis võta need, mis ei sisalda ülalnimetatud koostisosi ning on valmistatud looduslikest orgaanilistest õlidest, sheavõist ja mineraalidest.

 

Meigiga magamine

Meigiga magamine on midagi, mis juhtub meie kõigiga elu jooksul vähemalt korra. Kui aga lähed regulaarselt magama mitmed tooted nahal, valmistu negatiivseks mõjuks. Tihti juhtub, et just noored naised ei julgegi magada ilma meigita, aga sellel on vaid halvad tagajärjed.

Meik võib naha sisse mustuse ja keskkonnasaasteained lukustada ning põhjustada vabade radikaalide arvu suurenemist, mis võib omakorda põhjustada DNA mutatsioone, kollageeni lagunemist ja aja jooksul põhjustada enneaegset vananemist. 

Tõenäoliselt ei tea me kunagi lõplikult tavakosmeetikas peituvate kemikaalide aastatepikkuse igapäevase kasutamise mõju. Kontrollitud viisil on seda võimatu uurida ja igapäevaselt kasutatavate koostisosade tohutu arv muudab tuvastamise raskeks. Me oleme kõige rohkem mures aga keha üldise keemilise koormuse pärast. Sinu nahal on suur roll toetamaks keha väljutussüsteemi ning aidata toksiine eemaldada. Kõik nahaprobleemid on märk ka sellest, et meil on raskusi suhetes välismaailmaga - nt. ekseem, psoriaas, akne. Nahk on ainus elund, millel on otsene seos keha ja vaimu kõikide funktsioonidega.

 

 

näojooga

 

 

Tehnoloogiaga sotsiaalmeedia vastu

Huvitav on näha, et väikesed muutused toimuvad õnneks juba virtuaalmaailmas. BeReal on uus rakendus, mis palub kasutajatel kord päevas postitada endast filtreerimata fotosid. Selle eesmärk on julgustada inimesi olema autentsemad, selle asemel, et püüda esitleda oma parimat mina.

BeReal julgustab inimesi näitama lõpuks oma sõpradele, kes sa tegelikult oled, eemaldades filtrid ja võimalused fotode lavastamiseks, ülemõtlemiseks või redigeerimiseks.

Kasutajad saavad postitada ainult üks kord päevas, mis aitab reguleerida rakenduses veedetud aega.

 

4 loomuliku ilu valemi komponenti

Inimene on automaatsel enesekindlam, kui ta on enda näonahaga rahul. Järgnevalt saad teada neli olulist komponenti, kuidas jääda iseendaga rahule ja mida täpsemalt ilusa naha hoidmiseks teha.

1. Sisemuse eest hoolitsemine

Väliselt hea väljanägemine algab sisemuse eest hoolitsemisest. See võib tunduda otsekohene, kuid sa ei saa alahinnata toitumise mõju nahale. Kui sööd töödeldud toite, valget suhkrut ja jood alkoholi, mõjutab see nahka ja jume peegeldab seda elustiili. Parim lahendus on säilitada tasakaalustatud toitumine, mis sisaldab palju värskeid puuvilju, köögivilju, rohelist ja pähkleid ning iga päev u. 1,5 l vee joomist. Sel juhul ei olegi vaja midagi peita, et olla endaga rahul ja nautida elu. Loomulik Ilu tuleb välja, kui anname endale terviklikku toitu, millega keha saab meid maksimaalselt ilusana hoida. Lisame siia lahkuse ja hinnangute vaba suhtumise, siis ongi olemas ilusa inimese valem.

 

looduskosmeetika

 

2. Igapäevane näomassaaž
Igapäevane näomassaaž parandab näolihaste toonust, suurendab toodete imendumist ja toetab vereringet, mis kõik aitab suurendada naha sära. Seega haara õhtul mõni imeline näoõli ja tee oma näole üks väljateenitud massaaž või kasuta abiliseks näorullikut.

 

angervaks ja näoõli

 

3. Saun ja koorimine
Nahk uueneb 28 päeva ja seestpoolt väljapoole. Saun koos viha ja kuuma leiliga toetavad ja kiirendavad naha eneseuuendust. Higiga saab organismist välja viia palju kahjulikke toksiine ning see omakorda tõustab immuunsust. Lisa enda nädalasse ka vähemalt 1x saunamõnusid.

 

Koori vähemalt üks kord nädalas, see aitab vältida pooride ummistumist. 
Liigne koorimine (igapäevane) võib põhjustada naha ärritust, kuivust ja kiirenenud vananemisilminguid.

 

4. Iluuni
Unepuudus aitab vananemisprotsessi kiirendada. 7,5-8 tundi kosutavat ja taastavat und igal ööl aitab kaasa paremale tervisele ja kaunile nahale.Enne magamaheitmist on kasulik lisada oma igapäevasesse rutiini mõned näojooga harjutused, mis mitte ainult ei aita lõdvestada pinges näolihaseid, vaid saavad ka aidata parandada naha elastsust ja välimust. Need harjutused võivad olla osa lõõgastavast rituaalist, mis valmistab sind ette rahulikuks uneks ja toetab üldist heaolu.
Oma tervisele ja heaolule keskendumine on ainuõige ja kui sa enda eest hoolitsed, siis see paistab kaugele ja meik ei ole alati vajalik kohustus, vaid vaba valik. 

 

 

 

 

Jäta kommentaar

Pane tähele, et kommentaarid tuleb enne avaldamist moderaatori poolt heaks kiita.