4 põhjust, miks on vajalik iga päev nahka niisutada

Kuiv nahk ei ole meeldiv. Naha niisutamine on vajalik naha niiskusbarjääri säilitamiseks ja naha kaitsmiseks keskkonnakahjustuste eest. Samuti aitab see vähendada kuivuse teket ja aitab naha elastsust taastada.

Pole tähtis, mis aastaaeg parasjagu on, naha korralikult niisutatuna hoidmine on ikka keeruline. Talvel kuivab nahk niiskuse ja külma tõttu, suvel aga vajab päikese käes viibimine naha suuremat niisutamist. Niisutamise vahelejätmine võib tegelikult põhjustada liigset rasu tootmist, mis omakorda ainult süvendab ummistunud pooride ja akne probleemi.

Nahk on meie suurim organ ja täidab erinevaid funktsioone alates siseorganite kaitsmisest kuni väliste kahjustuste eest kaitsmiseni välja. Samal ajal peab nahk kahjulike UV-kiirte, saasteainete ja keskkonnas leiduvate bakterite tõttu kogema palju stressi. Võib öelda, et nahk vastutab meie heaolu eest nii seest kui väljast. Seetõttu on äärmiselt oluline hoolitseda naha eest ja astuda aktiivseid samme terve naha tagamiseks. Seda saab teha regulaarselt puhastamise ja niisutamise rutiini järgides.

Näib, et õige kehaõli valimine ja selle lisamine oma nahahooldusrutiini võib olla parim otsus, mille oma naha jaoks teha saad. Artiklist leiad neil imehead põhjust, miks pühenduda oma naha regulaarsele niisutamisele.

 

1. Unusta kuiv nahk ja kortsud

Täpselt nii, kui jätad täna oma rutiinist naha niisutamise välja, võid peagi peeglist näha vastu vaatamas sügavamaid kortsusid. Dehüdreeritud nahk näitab kõiki jooni ja kui sa soovid, et need oleksid vähem silmapaistvad, siis tuleb nahka välispidiselt iga päev niisutada looduslike vahenditega.

Erinevalt kreemidest ja losjoonidest ei sisalda kehaõlid säilitusaineid ega stabilisaatoreid, mis tekitavad nahale kunstliku kihi. Õlide kõige ilmsem eelis on nende märkimisväärne võime nahka niisutada, sest nad tungivad sügavale nahka, lukustades niiskuse ja hoides ära naha liigse kuivamise.

Puhtaid õlisid on iidsetes iluprotseduurides kasutatud sadu aastaid, kuna neis on palju toitaineid ja antioksüdante. Esimese pressi õlid ei sisalda täiteaineid, on 100% aktiivsed ja imenduvad kergesti. Kehaõli on valmistatud eesmärgiga taastada pikaajaline naha tugi ja elastsus. Põhjamaises kliimas on kehaõlid eriti head naha pehmuse tagajaid, kortsude vähendajaid ja kuiv nahk ongi ajalugu.

 

 kehaõli

 

Kehaõli aitab niiskust nahal raku sisse viia. See on kehale nagu toit. Alati tuleks võtta aega õlide nahka masseerimiseks, keha imab neid küll kergesti, aga siiski tuleks enne riietumist aega varuda, et õli saaks imenduda. Eesmärk on ikkagi naha niisutada mitte riideid.

 

2. Vähem akne probleeme

Kõlab veidralt, kuid niisutaja on tõesti sinu suur sõber, eriti, kui sul on probleeme aknega. Kuivus võib aknet veelgi hullemaks muuta ja seda kinnitavad mitmed dermatoloogid. Kui kardad end liiga rasvasena tunda, siis vali õige molekuli suurusega näoõli ja kindlasti kasutada lõhnaaineteta niisutajat.

Õlid reguleerivad rasu tootmist. Õlisid reklaamitakse nende absorbeerivate omaduste poolest, kuna paljud taimeõlid jäljendavad meie nahas leiduvaid lipiide. Need struktuuri sarnasused aitavad parandada ja reguleerida naha niiskusbarjääri, mis vastutab rasu tootmise eest.

Rasunäärmete põhiülesanne on hoida nahka kaitstuna, mis toimub rasu tootmise kaudu. Juhul, kui võtame oma nahapinnalt rasu ja kasutame eemaldamiseks näopesu, näopiima, alkoholi või toonikut, siis selle tulemusena hakkavad meie rasunäärmed üle töötama. See juhtub seetõttu, et rasunäärmed reageerivad naha pinnalt loodusliku õli eemaldamisele ja hakkavad tootma liigset rasu, et täita oma kaitsefunktsiooni. Seega võib pidev puhastamine ja rasu eemaldamine nahalt tegelikult osutuda kahjulikuks, eriti siis, kui sul on rasune nahk.

 

kehaõli

 

3. Veatu meik

Kas tead neid väikseid jooni oma silmade all, kuhu jumestuskreem koguneb? Need näevad kordades halvemad välja, kui sa oma nägu enne alusmeigi pealekandmist ei niisuta. Jumestuskreem kleepub nahapiirkondadele, kus on kuiv nahk, eriti hästi ja imbub isegi peentesse kortsukestesse. Parimate tulemuste saavutamiseks tuleks enne jumestuskreemi kasutamist oodata umbes viis kuni kümme minutit, et sinu niisutaja saaks korralikult imenduda.

Selleks, et saada huultele kauakestev värv, tuleks kasutada enne huulepulga peale kandmist huulepalsamit. MaiWistik looduslik Happik palsam sobib ideaalselt katma nägu ja huuli.

 

4. Nahk ei sügele

Kindlasti tead seda pingul tunnet, mida nahk peale sooja duši tunneb. Kujuta ette, et tunned seda terve päeva. Ja kui kõigist muudest põhjustest ei piisa, et harjutada sisse regulaarne naha niisutamine, peaks ainuüksi sellele mõtlemine asja ära tegema.

Kehaõli on oluliselt kergem kui kehakreemid või -losjoonid ning imenduvad kiiresti, jätmata rasvast järelmõju. Mitmed, kes igapäevaselt kehakreemi või ihupiima kasutavad, on märganud, et tunnevad end pärast seda kleepuvana. Kellelegi ei meeldi aga kogu päeva rasvane kiht nahal. Kehaõlidest parimate tulemuste saamiseks peaksid kaaluma orgaaniliste ja esimese pressi õlide näiteks oliivi- või kanepiõli kasutamist.

 

 

kehaõli

 

Inimesed pesevad ja käivad duši all iga päev ning sellega kaob osaliselt naha võimest teha seda, mida see teeb ja tegema peab. Vesi ja tugevad pesuvahend eemaldavad loomulikud õlid, kui me ei elaks ühiskonnas, kus me elame ehk peseme iga päev, ei pruugiks me üldse nii tihti vajada naha niisutamist.

Naha sära mõjutab tugevalt veel stress, sest nahk on viimane kiht kehal, mis saab toitaineid, kuna verevarustus suunatakse esmalt elutähtsatesse organitesse nagu süda ja aju. Stress põhjustab ka suurenenud vabade radikaalide tootmist, mis omakorda lagundavad rakke, põhjustades nii enneaegset vananemist.

 MaiWistik auhinnatud 100% loodustooted leiad meie e-poest.

Jäta kommentaar

Pane tähele, et kommentaarid tuleb enne avaldamist moderaatori poolt heaks kiita.