Millest on minu igapäevane deodorant tehtud?

Plastpakendid on ühed suurimaid plastireostuse tekitajaid. Kuigi plastikust deodorandi ümbrised võivad olla taaskasutatavad, pärineb plasti esmane variant ikkagi fossiilkütuste tulemist. Kokku toodab deodoranditööstus igal aastal üle 15 miljoni naela plastijäätmeid.

Mõtle korraks toote elutsüklile. Plastist eraldub töötlemise käigus gaase. Hiljem muutub see plastik meie veekogudes ja maismaal jäätmeteks, kui seda ei saa uude töötlemistsüklisse ringlusse panna. 

 

looduslik deodorant

 

Deodorant ja ümbris

Enamik deodorandituube on valmistatud suure või madala tihedusega polüetüleenist või polüpropüleenist (PP), kuid materjalid võivad olenevalt kaubamärgist erineda.

Otsi ostlemisel tooteid, mis sobivad sinu isiklike väärtushinnangutega ja majapidamise eelarvega. Ilu- ja hügieenitooteid ostes on sul alati valikuid. Ostes tuubi deodorandi, huulepulga või seebi, mis on pakendatud ilma plastita, aitad vähendada kasvuhoonegaaside koguseid, mis iga päev meie õhku paiskuvad, ja piirad mittebiolagunevate jäätmete kogunemist meie prügilatesse. Säästlikult pakendatud toodete valimine on lihtne valik, millel on suur mõju.

 

kreemdeodorant

 

"Minu jaoks oli Freshiku kasutamine vist kõikidest toodetest kõige skepsist tekitavam, sest ma pole seni veel ühtki looduslikku deodoranti saanud usaldada - ikka on kas peale kandmine olnud tükiline ja vilets või toime on sisuliselt paari tunniga kadunud. Freshik aga ongi jälle kuidagi teistmoodi. Ja kuna see oli vist üks viimastest toodetest, mille ma MaiWistiku valikust kasutusele võtsin, siis teadsin juba ette, et see saab olema mu järgmine lemmik. Lisaks rääkis Mai-Liis kunagi mulle pikalt nö tava-deodorantidest ja nende koostisest jm, mille peale mu austus Freshiku vastu on veelgi suurem! Suurepärane lihtsalt!" - Liis Kuurme

 

Mis on kreemdeodorant ja miks seda eelistada?

Meie Freshik kreemdeodorant on algusest peale mõeldud olema just klaasist purgi sees. Esiteks loomulikult sellepärast, et võimaldada talle klaasist ümbris, mis oleks keskkonnale hea. Tume klaas tagab ka valguse mõju eest kaitse, mille tagajärjel püsib toode pakendis kenasti oma säilivusaja lõpuni. Teisalt aga sellepärast, et sinul oleks teda mugav kasutada. Tegemist on lihtsalt kreemiga, mis ei käi näole ega kätele, vaid hoopis kaenla või talla alla. Just! Meie kreemdeodoranti kasutatakse ka jalgade higistamise korral. Keha saab vabalt higistada, aga ebameeldiv lõhn saab elimineeritud.

 

Kuidas minu lemmiktoode topsi jõuab?

Iga toote ostmise korral tuleb kindlasti lugeda nimekirja, mis määrab ära selle, mis koostisosadest deodorant kokku on pandud. Juhul, kui seal on sheavõi, kookosrasv või mõni teine tahke vaha, siis kindlasti teadvusta, et toote valmistamiseks on seda kuumtöödeldud. Omakorda tähendab see aga ka seda, et kuum segu valatakse otse topsi. Klaasi puhul ei juhtu midagi, aga plastiku kasutamisel erituvad ebatervislikud ühendid tänu soojusele sinu deodoranti ja sealt hiljem otse sinu lümfisüsteemi. Lümfisüsteemi eesmärk on toksiinidel aidata kehast väljuda. Kasutades aga ebateadlikult tooteid, siis võime endale hoopis kasu asemel kahju teha.

 

looduslik deodorant

 

Suur probleem tervisele on ka erinevate lõhnaainete lisamine. Oleme erinevate lõhnatugevdajatega nii ära harjunud, et enam ilma ei oskagi. Lõhnaained võivad inimesed haigeks teha. Umbes ühel inimesel kolmest tekib lõhnaainetega kokku puutudes terviseprobleeme. Probleemide hulka kuuluvad astmahood, heinapalavik, peavalu, migreen, pearinglus, hingamisprobleemid, lööbed, iiveldus ja krambid. Eelnev ei ole üldse mitte väike nimekiri! Väldi lõhnatugevdajaid nii oma kosmeetikas kui ka küünaldes. Eelista eeterlikke õlisid, mis on puhas loodus või õpeta keha ümber üldse mitte lisa lõhna vajama. 

 

Temperatuuri mõju

Eestis elades tuleb meil teadvustada 4 erinevat aastaaega. Tihti ei mõelda sellele, et tellides talvel postiga seisavad meie tooted õues. SmartPost on ainus pakiautomaat, mis asub siseruumides ning tagab tänu sellele ka kosmeetika toodetele ideaalse keskkonna. Tarbijana me aga tihti ei mõtle pikalt sellele, kuidas tooteid hoiustama peaks ja võime üllatuda, kui Omniva või DPD kaudu jõuab meieni väga kõva kreemdeodorant, mida on keeruline kohe kasutada. Lihtne loogika peitub siin aga vahade soojusele reageerimises. Õues olevad miinuskraadid kivistavad vaha, vannitoas olev 20+ kraadi soojendab vaha jälle üles ning deodorant on hoopis pehmem ning igati mõnus peale kanda. Sama kehtib suvel, kui väljas on 25+ kraadi ja deodorant jääb näiteks päikese kätte. Topsis olevad vahad võivad muutuda väga vedelaks ning sind jällegi negatiivselt üllatada. Ideaalne temperatuur sinu igasugusele nahahooludsele on 15-25 kraadi. 

 

Tee ise deodorant

Alati on võimalik ise teha koduste vahenditega endale meelepärane deodorant. Saad ise valida kõik koostisosad ja ka pakendi. Soovi korral võid sisu vahetada nii sageli, kui vaid endale meeldib. Juhul, kui sul pole aimugi, kust alustada või mida kokku segada, siis meie e-kursus: "Higista terviseks - loodusliku deodorandi valmistamineon kättesaadav igal ajal.

 

Jäta kommentaar

Pane tähele, et kommentaarid tuleb enne avaldamist moderaatori poolt heaks kiita.